Ανακοίνωση για τις πλημμύρες και τα θύματα στην Αττική

1285362 18722005

Γιατί κάθε φορά πρέπει να μαθαίνουμε μέσα από καταστροφές και χαμένες ζωές;

Η Δημοκρατική Ευθύνη εκφράζει τη θλίψη της για τις καταστροφές και κυρίως για τα θύματα και τις χαμένες ζωές συμπολιτών μας στη Μάνδρα Αττικής και στις γύρω περιοχές.

Τούτη την ώρα προέχει να υποστηριχτούν με όλα τα μέσα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων και των σωστικών και τεχνικών συνεργείων ώστε να περισωθούν πρώτα οι ζωές και έπειτα οι περιουσίες των συμπολιτών μας.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε όπως το να ελέγξουμε, να προβλέψουμε επακριβώς ή να αποφύγουμε τις κάθε είδους θεομηνίες.

Υπάρχουν όμως και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, όπως σχεδιασμός, σωστή ρυμοτομία και πολεοδομία, αντιπλημμυρικά έργα.

Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε ελλείψεις ως κράτος και ως κοινωνία. Αυτές οι ελλείψεις δυστυχώς έχουν ως αποτέλεσμα θύματα.

Όταν στην Ευθύνη επιμένουμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρούς θεσμούς για να τηρείται η νομιμότητα, ισχυρή οικονομία για να έχει το κράτος τους πόρους ώστε να παρέχει υπηρεσίες και να κάνει έργα που θα βελτιώνουν και θα προστατεύουν τους πολίτες, ορθολογικό σχεδιασμό για να συντηρούνται τα έργα και να προλαμβάνονται ή να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, δεν το κάνουμε γιατί ο εκσυγχρονισμός των δομών και της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού είναι ένα φετίχ ή μια μόδα ξενόφερτη ή ένα ωραίο σύνθημα.

Το κάνουμε και το πιστεύουμε γιατί αυτό βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων και σε ορισμένες περιπτώσεις σώζει ζωές ανθρώπων. Βελτιώνει και προστατεύει τις ζωές όλων. Τέτοιο Κράτος θέλουμε πρώτα και κύρια,  και μετά τα παχιά κι ωραία λόγια των πολιτικών μας αρχόντων όπως «θα αποδοθούν ευθύνες», «άμεση λήψη μέτρων» και «γενναίες αποζημιώσεις» κάθε φορά μετά από καταστροφές και κηδείες.