Ανακοίνωση καταδίκης πρόσφατων τραμπούκικων ενεργειών

Image1

«Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε εσένα» – Το μίσος δεν θα επικρατήσει. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται.

Η Δημοκρατική Ευθύνη καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον συμπατριωτών μας σε Σουηδία και Αυστρία αντίστοιχα, καθώς και την τραμπούκικη στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου.

Συγκεκριμένα, στη Βιέννη διεπράχθησαν βανδαλισμοί σε ένα νεοσύστατο εκπαιδευτικό κέντρο για Ελληνόπουλα νεοεγκατεστημένα στην Αυστριακή πρωτεύουσα. «Άγνωστοι» κατέστρεψαν εξοπλισμό και άφησαν ξενοφοβικά μηνύματα.

Στη Σουηδία, μέλη του ξενοφοβικού ακροδεξιού κόμματος κυκλοφόρησαν αφίσες με το πρόσωπο της Ελληνικής καταγωγής Σουηδής παρουσιάστριας Αλεξάνδρας Πασχαλίδου με την επιγραφή «Απέλαση». Η κα. Πασχαλίδου επίσης κατήγγειλε ότι λαμβάνει απειλές για τη ζωή, τη σωματική της ακεραιότητα και τη γενετήσια αξιοπρέπειά της από τους ίδιους κύκλους.

Αυτά να τα βλέπουν και τα εντόπια μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής που έχουν αγαστές σχέσεις με τα «αδερφά» τους κόμματα σε αυτές τις χώρες. Να τα βλέπουν και να σταματήσουν τη δράση τους.

Στην Αθήνα, άλλοι «άγνωστοι» κυκλοφόρησαν αφίσα με το πρόσωπο του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου και με την επιγραφή «Αυτός είναι ο φασίστας». Και γιατί είναι «φασίστας» ο εν λόγω συμπολίτης μας;  Μα γιατί τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε δύο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έγραφαν με σπρέυ στους τοίχους του πανεπιστημίου για να δεχτεί μετά από λίγο ο ίδιος επίθεση από μέλη αυτού του χώρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Εμείς στη Δημοκρατική Ευθύνη, αντίθετα δυστυχώς με αρκετές άλλες πολιτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος κόμματος, δεν κοιτάμε ποτέ τι «ταμπέλα» φοράνε στους εαυτούς τους και στους στόχους των επιθέσεών τους οι δράστες τέτοιων τραμπούκικων ενεργειών που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν, να φιμώσουν και να ενίοτε να δολοφονήσουν όποιον διαφωνεί πολιτικά ή «διαφέρει φυλετικά».

Το μίσος πάντα ηττάται στο τέλος. Ας μην το ξεχνάνε οι θιασώτες της βίας. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Από όλους για όλους. Όχι επιλεκτικά.