Κύριε Υπουργέ Παιδείας, σοβαρευτείτε και μην παίζετε με τα νεύρα και το μέλλον των μαθητών!

Sxoleio

Δεν έχουν τέλος οι παλινωδίες του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Πριν λίγους μήνες από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταργήσει τις «απάνθρωπες» πανελλαδικές εξετάσεις, «που δεν αφήνουν τους μαθητές να βγαίνουν τα Σάββατα για ποτό και να ερωτεύονται», για να τα/τον μαζέψει την επομένη υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου του.

Σήμερα πάει να βγάλει έναν ολόκληρο λαό τρελό, ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν μίλησε για κατάργηση των πανελλαδικών και μάλιστα προτείνει αυτές να γίνονται εις διπλούν, Ιανουάριο και Ιούνιο, με επιχειρήματα ότι αυτό «θα αποφορτίσει την πίεση των παιδιών» και «θα χτυπήσει την παραπαιδεία».

Την ίδια στιγμή φάσκει κι αντιφάσκει για το αν θα μετράει στην τελική βαθμολογία ο μέσος όρος των μαθημάτων του Λυκείου.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου:

Α) Δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε καν ειρμό στη σκέψη του, σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Β) Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και τη σύγχυση που τους προκαλεί κάθε φορά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις του.

Γ) Έχει μόνο έναν μεγάλο «καημό» να αλλάξει το παρόν σύστημα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, έτσι για να «αφήσει πίσω έργο» στο όνομα του.

Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικών, πολιτών και θεσμών, μεταξύ του κοινού νου και του δημόσιου λόγου.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια σταθερότητα που θα προκαλέσει πραγματικά και μεθοδικά την αναβάθμιση του εξεταστικού συστήματος –που λειτουργικά τουλάχιστον και από πλευράς διαφάνειας δεν πάσχει- με καινοτόμες και σταθερές προτάσεις που θα ευνοούν την διαβάθμιση της ποιότητας και της αξιολόγησης.

Η Δημοκρατική Ευθύνη έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την Παιδεία στο πρόγραμμά της.