Η κυβέρνηση κρατάει 30.000 μετανάστες στην Ελλάδα. Παρά τη θέλησή τους. Και χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Prosfyges
   Σε πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης Ιωάννη Μουζάλα σε αθηναϊκή εφημερίδα αποτυπώνεται ανάγλυφα η συνεχιζόμενη επιπόλαιη και ανεύθυνη στάση του ιδίου και του πρωθυπουργού στο θέμα της ποσόστωσης των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού θα παραμείνουν στην Ελλάδα 25.000-30.000 μετανάστες και πρόσφυγες, δηλ. το 50% και πλέον όσων πέρυσι κατέκλυσαν την ελληνική επικράτεια, όχι για να εγκατασταθούν στην Ελλάδα αλλά για να φτάσουν σε΄άλλους προορισμούς της ΕΕ. Και όλα αυτά την στιγμή που έχουν μόλις 18.000  μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σε 2 χρόνια!
   Προφανώς δεν πρόκειται για απόφαση της Αθήνας αλλά για τετελεσμένα από τις Βρυξέλλες με τους κ. Τσίπρα και Μουζάλα απλούς παρατηρητές των εξελίξεων… Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων, στην πραγματικότητα τα παραβιάζουν καθημερινά. Εν προκειμένω, παραβιάζεται η θέληση και επιθυμία των μεταναστών-προσφύγων να εγκατασταθούν σε προορισμούς που επιθυμούν και χρειάζονται με αποτέλεσμα την διάσπαση οικογενειών και την διακύβευση του μέλλοντός τους.
   Παράλληλα η νέα αυτή εξέλιξη είναι κατά της Ελλάδας, καθώς από χώρα μετάβασης μετατρέπεται σε κατ’ επιβολή χώρα προορισμού. Και όλα αυτά την στιγμή που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν δέχονται μετεγκαταστάσεις με την Γερμανία να έχει δεχθεί μόλις 4.000 εξ αυτών.
   Ενώ ο κ. Τσίπρας περιμένει μοιρολατρικά το πολιτικό του τέλος στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Μουζάλας, παραιτούμενος από την θέση του, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο – και δεν είναι ο μόνος – σε μια συγκυβέρνηση-θίασο, αλλά όχι θιασώτη, του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος.