Μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ: Επικίνδυνο μονομερές μέτρο

Ektakto O N Trab Metaferi Tin Presvia Ton Ipa Stin Ierousalim Gia Na Kataskevasti O Tritos Naos Tou Solomonta Evgale Tous S 300 Iran Ke Pai Polemo Ikones Vinteo

Η εν εξελίξει κινητικότητα και συζήτηση στην Ουάσινγκτον για το ενδεχόμενο μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα αναμοχλεύει την υπαρχουσα κρίση και δεν συμβάλλει στην διασφάλιση της σταθερότητας στην εύφλεκτη περιοχή της Παλαιστίνης και της Μ. Ανατολής.

H ενδεχόμενη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ ή η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα συνιστούσε επικίνδυνο μονομερές μέτρο με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινή γνώμη της περιοχής και διεθνώς. Η λύση για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ μπορεί να δοθεί μόνο στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών.

Η Διεθνής Κοινότητα και οι ΗΠΑ καλούνται να παραμείνουν επικεντρωμένοι στις προσπάθειες για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα υπονόμευε τις προσπάθειες αυτές.