Συμφωνούμε με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταδικάζουμε. Μήπως τρελαθήκαμε; Διαβάστε και δείτε…

Syriza Grafeia
Ομάδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου έκανε κατάληψη σε αίθουσα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει εκδήλωση-ομιλία με αποτέλεσμα αυτή να ματαιωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση μεταξύ των οποίων κάνει λόγο για «αυταρχική ενέργεια, βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική».

Συμφωνούμε απολύτως και τους καλωσορίζουμε στην κοινή λογική και στα λόγια τα δικά μας αλλά και πολλών άλλων, χρόνια τώρα που τέτοιες ενέργειες έχουν οδηγήσει στη ματαίωση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδριάσεων των οργάνων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ο.κ.

Μόνο που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκαζε. Μάλιστα αν στρέφονταν κατά πολιτικών τους αντιπάλων μιλούσαν για «δίκαιη οργή», «ακτιβισμό», «δικαίωμα στη διαμαρτυρία» και άλλα τέτοια γνωστά. Όταν πάλι καμιά φορά, σπανίως, εκινείτο κάποιους είδους πειθαρχική ή άλλη διαδικασία αναλάμβαναν την νομική κάλυψη είτε ως μάρτυρες ή ως συνήγοροι, και την πολιτική στήριξη περαιτέρω.

Έπρεπε το κοντέρ του χρόνου να δείξει 2018 μ.Χ. και να ματαιωθεί δική τους εκδήλωση για να πουν επιτέλους το αυτονόητο.

Η στάση του να καταδικάζεις ενέργειες όταν στρέφονται κατά των δικαιωμάτων και ελευθεριών δικών σου, να τις αγνοείς όταν στρέφονται κατά άλλων, και να τις στηρίζεις όταν στρέφονται κατά αντιπάλων, ονομάζεται απλά υποκρισία, ιδιοτέλεια και αριβισμός.

Αυτήν την υποκρισία φυσικά είναι που καταδικάζουμε, την ίδια ώρα που καταδικάζουμε όπως πάντα και τις πρακτικές αυτών των ομάδων που όπως πολύ σωστά λέει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αυταρχικές, βαθιά εξουσιαστικές και αντιδημοκρατικές». Και ανελεύθερες, θα προσθέταμε.

Ελπίζουμε να συμφωνείτε λοιπόν ότι δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά, όσο κι αν κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μας τρελάνουν όλους σε αυτή τη χώρα.