Συριζαϊσμός = Φαρισαϊσμος + Εξουσιομανία. Η μέρα που όλοι το κατάλαβαν

Tsiprakamvouli Noor1 E1506427480899 1024×617

Όλοι σ’ αυτή τη χώρα θυμόμαστε δεκαετίες τώρα την αριστερά και τα στελέχη του τότε Συνασπισμού να οργανώνουν πορείες, να αρθρογραφούν, να μαζεύουν υπογραφές, να κολλάνε αφίσες με φωτογραφίες μικρών παιδιών θυμάτων βομβαρδισμών και πολέμων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ξόρκιζαν δε σε κάθε ευκαιρία τον κυνισμό και την αναισθησία της εξουσίας, του ιμπεριαλισμού.

«Είναι λίγο κολλημένοι με τις ιδεολογίες τους και αφελείς περί την σκληρότητα της διεθνούς πολιτικής, αλλά είναι καλά παιδιά. Πονάνε τον συνάνθρωπο».  Κάπως έτσι χτίστηκε πορεία την πορεία, άρθρο το άρθρο, αφίσα την αφίσα το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» για να εξαργυρωθεί με την εξουσία όταν η συνθήκες το ευνόησαν.

Ήρθε λοιπόν η μέρα που όλοι αυτοί οι αλλοτινοί ακάματοι εργάτες της ανθρωπιστικής ευαισθησίας βρέθηκαν ενώπιον αποκαλύψεων. Κάποιος που όλα αυτά τα χρόνια οι ίδιοι τον χαρακτήριζαν ακροδεξιό και τώρα τον λένε φίλο κι αδελφό, πούλησε εν γνώσει του Πρωθυπουργού και των υπουργών του ΚΥΣΕΑ και σκόπευε να ξαναπουλήσει παλιές βόμβες σε χώρες που τις χρησιμοποιούν σε έναν πόλεμο όπου κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται ένα παιδί σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UNICEF.

«Έλα μωρέ, σάμπως αν δεν τα πουλήσουμε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Υεμένη;» είπαν, και χωρίς πολλά-πολλά κάλυψαν πολιτικά τον κυβερνητικό τους συνεταίρο.

Το σκανδαλώδες και άκρως ύποπτο νομικό σκέλος δεν το πιάνουμε καν. Άλλωστε η ιστορία έχει συνέχεια.

Ελληνικέ λαέ, αυτή τη μέρα να τη θυμάσαι.

Να μην την ξεχάσεις ποτέ.