Χάος με τις συγκοινωνίες στην Αθήνα. Ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών και των πολλών συνδικαλιστικών φορέων. Ταλαιπωρείται ο κόσμος.

MMM

Εδώ και αρκετές μέρες οι κάτοικοι της Αττικής υφίστανται ταλαιπωρία στην καθημερινότητα, στις δουλειές και στην τσέπη τους εξαιτίας της παροιμιώδους πλέον ανικανότητας των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προεξάρχοντος του κ. Σπίρτζη, να διαχειριστούν το παραμικρό.

–          Μετάβαση στο σύστημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων με αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης, προχειρότητα και χωρίς τη συνεργασία ή την ενημέρωση των εργαζομένων.

–          Άρνηση ή αδυναμία των διαφόρων υπουργείων να καταβάλουν τα ποσά για τα μειωμένα εισιτήρια των κοινωνικών ομάδων που υποτίθεται στηρίζουν.

–          Αβεβαιότητα για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών που εντάσσονται στο «υπερταμείο» χωρίς να ξεκαθαρίζει υπεύθυνα κανείς στους εργαζόμενους πιο είναι το στρατηγικό πλάνο για το μέλλον των οργανισμών.

–          Επιβαρύνσεις στο επιβατικό κοινό όπως κατάργηση της δωρεάν στάθμευσης σε σταθμούς–κόμβους.

–          Αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Από την άλλη ένα πλήθος διαφορετικών, ανά μέσο και ιδιότητα, συνδικαλιστικών οργανώσεων, προχωράνε κατά το δοκούν και σχεδόν απροειδοποίητα σε μια ατελείωτη σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας.

Όλοι ομνύουν στο επιβατικό κοινό και το δημόσιο συμφέρον. Όμως αυτό το κοινό ταλαιπωρείται και χάνει. Χάνει χρόνο, χάνει χρήμα, την εμπιστοσύνη και την υπομονή του.

Επιτέλους σεβασμός στον κόσμο και ιδίως σε αυτούς που δεν έχουν άλλο μέσο να μετακινηθούν.