Όριο η αξιοπρεπής ζωή

Nosokomeio

Στο Αττικό νοσοκομείο ακυρώνονται χημειοθεραπείες.

Στην Θεσσαλονίκη τίθεται εκτός λειτουργίας, ξανά, αξονικός τομογράφος.

Σε άλλες πόλεις όπως π.χ. στην Λαμία, χιλιάδες καρκινοπαθείς αγωνιούν κάθε μέρα και δεν υπάρχουν ογκολόγοι να τους παρακολουθούν.

Κλειστά χειρουργεία, ελλείψεις φαρμάκων και υλικών είναι πλέον μια κανονικότητα που ολοένα διευρύνεται και πλήττει το βασικό αγαθό της ζωής, την υγεία.

Έλλειψη στρατηγικού πλάνου και στοχευμένων μεταρρυθμίσεων με επίκεντρο τον ασθενή από την μεριά της πολιτείας.

Κάποτε τα πράγματα σταματούν να είναι απλά μια πολιτική διαμάχη.

Φαίνεται πλέον χιλιάδες άνθρωποι να δίνουν μάχη για τη ζωή τους με όρους άνισους λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και της γενικευμένης παρακμής της χώρας.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει εαυτόν και αλλήλους υποσχόμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια κι ευημερία από τα παλιά.

Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση πλειοδοτεί δηλώνοντας πως στην παλιά ευημερία μπορεί να μας οδηγήσει η ίδια ακόμα καλύτερα καθότι αυτή τη δημιούργησε.

Απίθανος κυνισμός!

Είναι καιρός να πάψει αυτό το αντιαισθητικό και πλέον επικίνδυνο παιχνίδι.

Είναι επείγον να σταθούμε στην πλευρά των πολιτών και κυρίως των πιο αδύναμων.

Στη χώρα πρέπει να διασφαλιστεί ένα κατώτερο αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, υγείας και ασφάλειας για όλους, από το οποίο δεν θα νοούνται εκπτώσεις και αστοχίες.

Κυρίως, το τονίζουμε αυτό, για εκείνους που ιδιαίτερα έχουν χτυπηθεί από την ύφεση και διακυβεύονται γι’ αυτούς τα βασικά και στοιχειώδη της επιβίωσης.

Δε νοείται λόγω της οικονομικής ανέχειας να ρισκάρουμε για οποιονδήποτε πολίτη τα ζητήματα υγείας, τροφής και στέγης. Αδιαπραγμάτευτο.