Σε συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΗΠΕΙΡΟΣ TV, ο Επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης κ.Θωμάς Παπαλιάγκας μίλησε εφ’ όλης της ύλης.
Χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση αναιμική με κύριο πρόβλημα την συνεχιζόμενη έλλειψη παραγωγής αλλά και την ύπαρξη εργασιακών συνθηκών εξανδραποδισμού. Η οικονομία της Ελλάδας σήμερα είπε χαρακτηριστικά «κρέμεται από μια κλωστή».
Εν συνεχεία παρέθεσε τις προτάσεις της Δημοκρατικής Ευθύνης για την επανεκκίνηση της αγοράς, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη εξορθολογισμού και κυρίως σταθεροποίησης του φορολογικού συστήματος, την αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία κινήτρων για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, για την οποία η Ευθύνη έχει καταθέσει σειρά προτάσεων και τέλος, την επικεντρωμένη στήριξη κομβικών αναπτυξιακών τομέων και συγκεκριμένα των εξαγωγών, των κατασκευών, τον τουρισμό με έμφαση στον ειδικευμένο τουρισμό, τον αγροτικό, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις και τον ναυπηγοεπισκευαστικό και ναυτιλιακών υπηρεσιών.
Σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα ο Επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών ως μια συμφωνία που με βίαιο τρόπο οι μεγάλες δυνάμεις προσπάθησαν να επιβάλουν προκειμένου να επιτύχουν μια είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για γεωπολιτικούς λόγους. Αυτό όμως που δεν έλαβαν υπόψη τους είναι ότι οι λαοί των Βαλκανίων «ζουν το σήμερα με βάση την ιστορία τους, δεν ζουν το σήμερα ως πιθανή βάση για το αύριο». Σχολίασε δε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις που θα επέτρεπαν μια ομαλή διευθέτηση και της ονομασίας. Κλείνοντας το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μια κακή συμφωνία που θα μείνει κενό γράμμα και έκανε την εκτίμηση ότι η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα επιχειρηθεί να γίνει τελικά με την προσωρινή της ονομασία, για το οποίο θα ασκηθεί πίεση πάλι στην Ελληνική κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω.
Τέλος μίλησε για την πορεία της Δημοκρατικής Ευθύνης προς τις επόμενες Εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι το κόμμα αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται μέσα από την κοινωνία, δεν είναι το κόμμα του «τάδε» πολιτικού, είναι όμως ένα κόμμα που έχει αξιόλογους ανθρώπους που το στηρίζουν όπως τον πρώην υπουργό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.
Επισήμανε τέλος ότι εάν δεν αλλάξει η φυσιογνωμία των σημερινών κομμάτων, εάν δεν αλλάξει το σημερινό πολιτικό σύστημα και η νοοτροπία του πολιτικού προσωπικού και του εκλογικού σώματος, δεν πρόκειται να καταφέρουμε ως χώρα να πάμε ούτε ένα βήμα μπροστά. Χαρακτηριστικά είπε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου το πιθανότερο είναι ότι τα σημερινά κόμματα θα εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή ή δεν θα υπάρχουν με τη σημερινή τους μορφή, γιατί εάν συνεχίζουν να υφίστανται με τον σημερινό τρόπο απλά σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα. Κάλεσε τέλος τους πολίτες να απαγκιστρωθούν από τις παλιές νοοτροπίες που καλλιέργησαν τα παλιά και νέα κόμματα εξουσίας και μην «τσιμπήσουν» στο νέο τεχνητό σκηνικό πόλωσης που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση στην πορεία προς τις εκλογές.