Δελτία τύπου και ανακοινώσεις

Πλάγια κατάργηση του ΑΣΕΠ προωθεί η Κυβέρνηση

Ακολουθεί πολεμικό ανακοινωθέν από το μέτωπο παρελθόντος-μέλλοντος.

Η Ελλάδα από την ανεξαρτητοποίηση της μαστίζονταν από ρουσφετολογικές, κομματικές προσλήψεις. Το 1994 συστήθηκε το ΑΣΕΠ για να εξαλειφθεί ή να περιοριστεί το φαινόμενο.

Έκτοτε πάνω από σαράντα τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου από τα κόμματα που κυβέρνησαν, ακόμα κι από το ίδιο το κόμμα που ίδρυσε το ΑΣΕΠ, άνοιξαν «τρύπες», «παράθυρα», «πόρτες», κερκόπορτες.  Βρωμοδουλειές του κομματικού, πελατειακού κράτους που κι όταν πάει να κάνει ένα βήμα μπρος, καταλήγει να κάνει δυο πίσω.

Σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για το τελειωτικό χτύπημα.

Αποφάσισε όχι απλά την εξωφρενικά υψηλή μοριοδότηση όσων συμβασιούχων προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ προκειμένου να μονιμοποιηθούν, αλλά και τον ουσιαστικό αποκλεισμό όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων πολιτών.

Άρα, η Κυβέρνηση προσλαμβάνει πρώτα κάποιους «εκτάκτως» εκτός ΑΣΕΠ, για να καλύψουν «προσωρινές» ανάγκες. Στη συνέχεια τους μονιμοποιεί αποκλείοντας όλους τους άλλους από τη διαδικασία.

Κατάργηση του ΑΣΕΠ, πλαγίως, αλλά κατ’ ουσίαν κατάργηση.

Πολλοί από τη διοίκηση του ΑΣΕΠ απειλούν με παραίτηση. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί των κυβερνητικών. Μάλλον θα χαίρονται κιόλας. Ευκαιρία να αλώσουν ολοκληρωτικά κι αυτόν τον θεσμό που δεν τολμάν να καταργήσουν ευθέως γιατί ο λαός στηρίζει το ΑΣΕΠ ως θεσμό.

Ο λαός στηρίζει αλλά δεν γνωρίζει τι συμβαίνει τη στιγμή που μιλάμε στο «πολεμικό μέτωπο» παρελθόντος-παρόντος.

Ελληνικέ Λαέ! «Αι ημέτεραι δυνάμεις»  δεν αμύνονται του πατρίου εδάφους ή του μέλλοντός σου. Δεν αμύνονται γιατί δεν υπάρχουν στο πολιτικό προσκήνιο. Το παρελθόν έχει συντριπτική ισχύ και κερδίζει όλες τις μάχες.

Άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν πυρήνες αντίστασης στο καταστροφικό αυτό πισωγύρισμα, σε αυτή τη θεσμική κατάπτωση και κατάντια.

Η Δημοκρατική Ευθύνη δηλώνει παρούσα!

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.