Δελτία τύπου και ανακοινώσεις

   Δυστυχώς τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας έρχονται ως φυσική συνέχεια της έκδοσης δικαιοδοτικών αποφάσεων επιτροπών την Κυριακή τα ξημερώματα, της θεώρησης εισιτηρίων αγώνων πριν την έκδοση απόφασης ή την Κυριακή πολύ πρωί και άλλων αντίστοιχων. Αυτά δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά, όμως η ένταση και η πυκνότητά τους έχει αυξηθεί. Όπως και η διακοπή αγώνων λόγω επεισοδίων, εισβολών, οπλοφορίας κλπ.
   Τα χθεσινά γεγονότα, όπως και αντίστοιχα προηγούμενων ετών, ακόμη και μικρότερης έντασης, δείχνουν ανάγλυφα την πλήρη αποθέσμιση της χώρας. Δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως, αθλητικό πρόβλημα. Είναι μια έκφανση ενός μείζονος πολιτικού και κοινωνικού προβλήματος: της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών.
   Η κυβέρνηση και οι σημερινές κρατούσες πολιτικές δυνάμεις θα κρύψουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Με μόνη επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική διαχείριση. Φοβούμενες πάντοτε το πολιτικό κόστος. 
   Απαιτούνται γενναίες και δραστικές αποφάσεις, όπως:
1) διακοπή επ' αόριστον του πρωταθλήματος της Super League,
2) ουσιαστικός έλεγχος του αθλητισμού, τόσο σε επίπεδο ιδιοκτησίας με ασυμβίβαστο οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας ή συναλλαγής ή προέλευσης χρημάτων από συναλλαγή με το δημόσιο, ασυμβίβαστο θέσης ιδιοκτήτη και συγγενών ΠΑΕ ή μέλους Δ.Σ. και συμμετοχής σε διαγωνισμό για δημόσια έργα ή ιδιωτικοποίηση δημόσια περιουσίας, όσο και έλεγχος προέλευσης κεφαλαίου 
3) πλήρης εναρμόνιση Κανονισμού Αγώνων με της UEFA,
4) πολυμελή αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα από τακτικούς ανώτερους δικαστές.
5) Ενίσχυση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αυστηροποίηση του πλαισίου χορήγησης αδειών και ελέγχου εγγυητικών επιστολών και ρευστότητας
   Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι. Με την πλήρη αποθέσμισή της και την ασυλία των εχόντων προσβάσεις, με θεσμούς που χρησιμοποιούνται κατά το συμφέρον του κάθε ισχυρού. Κι ας είναι καθρέφτης της συνολικής κατάστασης και του πολιτικού συστήματος. Ας τα αλλάξουμε όλα μαζί. Από σήμερα. 

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

  210 643 0519

  info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.