Δελτία τύπου και ανακοινώσεις

            Η χώρα βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο μεταπολεμικά, με όλα τα θέματα ανοιχτά, οικονομικά και εθνικά. Σε αυτή την κατάσταση, το πολιτικό της σύστημα είναι πρόδηλο ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, καθώς αφενός μεν η κυβέρνηση, η χειρότερη από τη Μεταπολίτευση, λειτουργεί κατά τρόπο επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, η δε αντιπολίτευση δεν αίρεται στο ύψος των περιστάσεων. Η ανάγκη για την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων είναι όλο και μεγαλύτερη όσο και προφανής.

            Σ’ αυτόν το χρόνο, επεξεργαζόμαστε διαρκώς το ρηξικέλευθο πρόγραμμα της Ευθύνης στους τομείς και με αποκορύφωμα την Προγραμματική Συνδιάσκεψη της 19ης και 20ης Μαΐου 2018, η οποία θα ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο διαλόγου.

Η προσπάθεια με το Γραφείο Τύπου έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς οι εκπρόσωποι της Ευθύνης βγαίνουν πολύ συχνότερα πλέον σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, μεταδίδοντας το μήνυμά μας. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουμε ξεπεράσει τις 20 εμφανίσεις και πλέον οι εκπρόσωποί μας καλούνται όλο και συχνότερα. Η δε αρθογραφία μας φιλοξενείται στις μεγαλύτερες και πιο έγκριτες εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση του ελέγχου ικανών και ποιοτικών υποψηφιοτήτων για τις επόμενες εκλογές.

Στο διάστημα λοιπόν αυτού του χρόνου η Ευθύνη έκανε σημαντικά βήματα μπροστά. Ίσως όχι τόσο μεγάλα όσο θα θέλαμε. Όμως βήματα σταθερά. Κερδίσαμε πλέον ξεκάθαρα την αναγνώριση ότι έχουμε σοβαρό, ποιοτικό, ρηξικέλευθο και νηφάλιο πολιτικό λόγο και ότι είμαστε ένα σοβαρό πολιτικό κόμμα που δεν έχει παραθεσμικές ή εξωθεσμικές βοήθειες. Πετύχαμε, εκτός από το πρόγραμμα, η ίδια η δομή και η λειτουργία της Δημοκρατικής Ευθύνης να αποτελούν πολιτική πρόταση και να εκφράζουν την άλλη, τη σύγχρονη πολιτική αντίληψη.

            Μέσα σ’ αυτά, τα αμέσως επόμενα βήματα θα είναι η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 21ης Απριλίου 2018, δύο συνεντεύξεις τύπου, μία για την πρότασή μας στην Παιδεία και μία για την πρότασή μας στο Ασφαλιστικό, και η Προγραμματική Συνδιάσκεψη 19-20 Μαΐου 2018.

            Έχει περάσει ένας χρόνος από το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης. Ένας χρόνος δύσκολος, αλλά δημιουργικός. Η Δημοκρατική Ευθύνη, ως ένα κόμμα που χτίζεται σε υγιείς βάσεις από τους πολίτες, εξακολουθεί να χαράσσει το δικό της δύσβατο μα ωραίο δρόμο. Την προσπάθεια να ξεπεράσει την ένδεια επικοινωνιακών και οικονομικών πόρων, ώστε να αναδείξει την πραγματική πολιτική σε έναν λαό που ψάχνει ήδη στέρεες χειρολαβές, όντας ο ίδιος πιο μπροστά σε αναζήτηση και αγωνία για το μέλλον από το πολιτικό του σύστημα. Και στην προσπάθεια αυτή γινόμαστε όλο και περισσότεροι.

 

                                         O πολιτικός επικεφαλής                                                                          Ο πρόεδρος

                                         Θωμάς Παπαλιάγκας                                                                      Βασίλης Παυλίδης

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

  210 643 0519

  info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

©2018 Δημοκρατική Ευθύνη. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting