Βίντεο της Δημοκρατικής Ευθύνης

Ο καθηγητής κ. Σαράντος Ψυχάρης αναλύει τις καινοτόμες προτάσεις της Δημοκρατικής Ευθύνης για το Δημόσιο, την Οικονομία και την Εκπαίδευση

Ακούστε τη συνέντευξη του κυρίου Σαράντου Ψυχάρη, καθηγητής στην ΑΣΠΑΙΤΕ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Δημοκρατικής Ευθύνης, στο κανάλι1 του Πειραιά:

  • H Δημοκρατική Ευθύνη έχει πολλές καινοτομίες, η σημαντικότερη εξ αυτών είναι ότι πρώτα συνέταξε το πρόγραμμά της και στη συνέχεια συστάθηκε ως κόμμα.

 

  • Μια από τις σημαντικότερες «προτάσεις» της Δημοκρατικής Ευθύνης είναι αυτή της δημιουργίας «στρατηγικής φύσεως» δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία με ταυτόχρονη απεμπλοκή τους από κάθε είδους γραφειοκρατική διαδικασία. Η οποιαδήποτε συναλλαγή των πολιτών με το δημόσιο  θα γίνεται μέσω σύγχρονων δομών ΚΕΠ, και τη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. 

 

  • Η οικονομία σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει την «υπερπαραγωγή» πτυχιούχων πανεπιστημίων γιατί η οικονομία σήμερα πάσχει από καινοτομία. Όταν σήμερα στη χώρα μας έχουμε μια οικονομία που βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, άρα στην παροχή υπηρεσιών αυτό εκ των πραγμάτων είναι λάθος.  Η παροχή υπηρεσιών δεν παράγει και άρα αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα μας είναι να μετασχηματίσει την οικονομία της σε «παραγωγή».  Σήμερα η πρωτογενής παραγωγή της χώρας μας έχει εκμηδενιστεί.   Ένα κλασικό λάθος που γίνεται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης είναι το ότι η εκάστοτε κυβέρνηση ασχολείται με τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα πανεπιστήμια και δεν ασχολείται καθόλου με τη ρίζα του προβλήματος που είναι η βασική εκπαίδευση.  Για να καταλήξει στο ότι, η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενός «υπολογιστικού συστήματος» ειδικά για τις υποβαθμισμένες περιοχές.  Ο  κ.Ψυχάρης θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας χώρας τη λεγόμενη «κοινωνική δικαιοσύνη στην εκπαίδευση».

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

  210 643 0519

  info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

©2018 Δημοκρατική Ευθύνη. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting