Βίντεο της Δημοκρατικής Ευθύνης

Συνέντευξη κ.Θωμά Παπαλιάγκα - «Η Χώρα αυτή τη στιγμή έχει μια συνολική πνευματική παραλυσία αλλά πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των κοινωνιών»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θωμά Παπαλιάγκα, Πολιτικού Επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM και την εκπομπή των Διαμαντή Σεϊτανίδη και Χρήστου Κώνστα:

Ο Πολιτικός Επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης στη συνέντευξη του έδωσε τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της Δημοκρατικής Ευθύνης, λέγοντας ότι είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που εργάζονται για να ζήσουν.

Ο κ. Παπαλιάγκας διευκρίνισε ότι η Δημοκρατική Ευθύνη έχει διαγνώσει τα βασικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, προβλήματα για τα οποία τα κόμματα αποφεύγουν να μιλήσουν, καθώς δεν αποτελούν κίνητρο για απόκτηση ψηφοφόρων και συντήρηση των κομματικών στρατών.  Ένα βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός της χώρας μας φθίνει και για αυτό το δημογραφικό πρόβλημα βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα του κόμματος.  Για το συγκεκριμένο πρόβλημα η Δημοκρατική Ευθύνη πιστεύει ότι η χώρα έχει δυνάμεις και πρέπει να στηρίξει την ανάταξή της σε αυτές.  Για αυτό το λόγο πρέπει να αναθεσμιστεί πλήρως, καθώς μιλάμε για μια κοινωνία, ένα κράτος, μια αγορά και μια παραγωγική βάση, στις οποίες ουσιαστικά πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή.  Για να καταλήξει στο ότι ουσιαστικά χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτικοκοινωνική δομή.

Ο Πολιτικός Επικεφαλής έκανε αναφορά στις προτάσεις του κόμματος για τις δημόσιες συμβάσεις, από εκεί που ουσιαστικά προκύπτει και κινείται το πολιτικό χρήμα, άσπρο, γκρίζο ή μαύρο.  Η πρόταση της Δημοκρατικής Ευθύνης είναι να περιοριστούν οι αναθέτουσες αρχές σε πέντε το πολύ αντί για τις εξίμιση χιλιάδες περίπου που υπάρχουν σήμερα, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο σύμφωνα με μελέτες του ΟΟΣΑ αλλά και Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Εν συνεχεία ο κ. Παπαλιάγκας αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για το δημοσιονομικό λέγοντας ότι καθώς όλα ξεκινάνε από την περικοπή του κομματικού κράτους, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κοπεί ο ομφάλιος λώρος από την «τακτοποίηση» των κομματικών παιδιών τότε και πάλι θα έχουμε μια τεράστια εξοικονόμηση. 

Ο κ. Παπαλιάγκας τόνισε ότι στο δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να γίνουν σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις στις οικογένειες με τρία παιδιά – οι οποίες πρέπει να θεωρούνται πολύτεκνες – , όπως και για διοικητικά ωφελήματα στις εργαζόμενες μητέρες, καθώς και κίνητρα στους νέους που έχουν φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να γυρίσουν στην Ελλάδα και να κάνουν εδώ τις οικογένειές τους, για να επισημάνει στο σημείο αυτό ότι  η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat θα φτάσει τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 κατά 3,5 εκατομμύρια λιγότερο. 

Ο Πολιτικός Επικεφαλής έκανε σαφές ότι η Ελλάδα για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται πρέπει να επιλέξει στις επόμενες εκλογές κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ποτέ στην ιστορία μιας χώρας αυτοί που την οδήγησαν στην αποδιάρθρωση της δεν ήταν ποτέ οι ίδιοι που την «ξαναέκτισαν».  Τα σημερινά κόμματα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους «επαγγελματίες πολιτικούς» καθώς τα κόμματα αυτά είναι κυρίως λαϊκίστικα όχι μόνο στον τρόπο του πολιτεύονται αλλά και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Μοναδικός του στόχος είναι η κατάληψη, διατήρηση και ανακατάληψη της εξουσίας και υποτάσσουν συστηματικά όλα τα άλλα, αρχές, αξίες, ιδεολογία, πολιτικό πρόγραμμα, εσωτερικές διαδικασίες αλλά και το δημόσιο συμφέρον σε αυτό το αέναο και ανούσιο για τον λαό παιχνίδι εξουσίας . 

Η Δημοκρατική Ευθύνη μιλάει για μια άλλη πολιτική γενιά, είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο κ.Παπαλιάγκας, που δεν αρκείται να κάνει πολιτική για τις επόμενες εκλογές αλλά θέλει να κάνει πολιτική για τις επόμενες γενιές. 

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

  210 643 0519

  info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

©2019 Δημοκρατική Ευθύνη. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting