Βίντεο της Δημοκρατικής Ευθύνης

"Δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους!" - Συνέντευξη του κ. Δημήτρη Γκιόκα

Για την παρούσα και μελλοντική οικονομική κατάσταση της χώρας, το δημογραφικό πρόβλημα αλλά και την "πρόταση" της παράταξης "Δημοκρατική Ευθύνη" μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο οικονομολόγος, κ. Δημήτρης Γκιόκας.

Ο Οικονομολόγος και μέλος της "Δημοκρατική Ευθύνη" μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" για τα παρακάτω θέματα:

- Οικονομική κατάσταση της Ελλάδας:

"Μετά την μερική άρση των capital controls από την 1η Οκτώβρη 2018, οι επιχειρήσεις, που ασφυκτιούσαν τα τελευταία 3 χρόνια, πήραν μεν μία ανάσα, παραμένουν όμως τα γραφειοκρατικά εμπόδια για υψηλές πληρωμές προμηθευτών στο εξωτερικό. Οι πολίτες μπορεί να μην έχουν δει ακόμα την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην πραγματική οικονομία, όμως αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια, εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιος οπισθοδρομικός παράγοντας. Πάντως, έχοντας βγει από τα μνημόνια και συνυπολογίζοντας  την ολοένα και αυξανόμενη εισροή τουρισμού στην Ελλάδα, θα έπρεπε η χώρα μας να σημειώνει ήδη καλπάζουσα οικονομική ανάπτυξη. Ένας βασικός λόγος, που δεν το έχει πετύχει, είναι η υπερφορολόγηση."

- Δημογραφικό πρόβλημα:

"Είναι πολύ σοβαρό το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, καθώς οι θάνατοι υπερισχύουν αριθμητικά έναντι των γεννήσεων. Στην Ελλάδα είχαμε περίπου 250.000 τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι νέοι μας εγκαταλείπουν την χώρα μας αναζητώντας καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε χώρες του εξωτερικού."

- Η πρόταση από την "Δημοκρατική Ευθύνη":

"Στην "Δημοκρατική Ευθύνη" είμαστε όλοι άνθρωποι, που εργάζονται κανονικά και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο για την πολιτική κατάσταση και το μέλλον της χώρας! Δεν παραιτούμαστε και δεν προσανατολιζόμαστε στην οικονομική μας εξασφάλιση μέσω της πολιτικής μας δραστηριότητας."

 

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

  210 643 0519

  info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

©2018 Δημοκρατική Ευθύνη. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting