Βίντεο της Δημοκρατικής Ευθύνης

«Ο σωστός πολιτικός πρέπει να έχει "αίσθηση" της υστεροφημίας» - Συνέντευξη του κ.Βασίλη Φασούλα

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Βασίλη Φασούλα στο ραδιόφωνο του metropolis της Θεσσαλονικής και τον Κώστα Παπαζαφειρίου:

Ο κ. Βασίλης Φασούλας μίλησε στο ραδιόφωνο του metropolis και την εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου.

Σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, περί συνωστισμού στις φυλακές και της δημιουργίας μιας μορφής εκβαρβαρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν κάποιος αρνείται να είναι κοινωνός της πραγματικής αποτίμησης των πραγμάτων μπορεί να λέει ό,τι θέλει, καθώς η πολιτική ορθότητα θα τον δικαιώσει.  Αυτού το είδους οι δηλώσεις είπε αποδομούν την ίδια της έννοιας της δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια μίλησε για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέροντας τη θέση της Δημοκρατικής Ευθύνης που πιστεύει ότι ο Πρόεδρος πρέπει να ετεροκαθορίζεται από τις εκάστοτε εκλογές. 

Έκανε λόγο για την Ελληνική παθογένεια που δεν είναι άλλη από την μικροπολιτική.  Μέσα από αυτή είπε ο κ. Φασούλας γίνεται και η αφαίμαξη της έννοιας του Προέδρου της Δημοκρατίας ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές συγκυρίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, δεν μπορεί να είναι ένα άβουλο στρατιωτάκι των εκάστοτε κυβερνητικών σκοπών.  Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Ελλάδα και οι πολίτες της να αποφασίσουν ότι πρέπει να γίνουμε ένα σωστό κράτος, και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε για να μπορέσουμε να υπάρχουμε.

Μίλησε για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τις επιλεκτικές επίσημες δηλώσεις που κάνει – σχετικά με τους θανάτους συμπολιτών μας – με μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία.

Σχολίασε επίσης τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι πολλές φορές οι δικαστές αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.  Ο κ. Φασούλας έκανε λόγο για το ρόλο των κυβερνήσεων σε θέματα απεγκληματοποίησης που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των δικαστών να πράξουν με διαφορετικό τρόπο.

Τέλος έκανε λόγο για την αποδόμηση του ελληνισμού ως μια ενέργεια με συγκεκριμένο σκοπό και στόχο.  Για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα πρέπει, είπε ο κ. Φασούλα, να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους.  Ένα κράτος δηλαδή που δεν θα έχει σαν στόχο του να «τρέφει πελάτες»  αλλά θα πρέπει να «τρέφει τον πλούτο» του.  

 

Πιο πρόσφατα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 7, 3ος όροφος, Τ.Κ. 114 73

  210 643 0519

  info@dimokratikiefthini.gr

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε πρώτοι τα νέα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

©2019 Δημοκρατική Ευθύνη. All Rights Reserved. Designed By Primus Consulting